Cobra napisał(a):
Koniec z bezpłatnym parkowaniem w centrum Bytowa
Te ceny to chyba nie dla Bytowa ja mieszkam w dużym miescie i jest zdecydowanie taniej, no i te soboty, przecież to absurd
Sam pomysł z płatnym parkowaniem uważam za dobrą decyzje bytowskich radnych.Chociaż sam w sobie zawiera kilka punktów niezbyt przyjaznych dla mieszkańców /szczególnie śródmieścia oraz osób tam pracujących / to inni na pewno po przyzwyczajeniu sie do tej nowości winni być w pewnym stopniu zadowoleni ,mam na myśli np.większą niż dotychczas rotację aut.
A cena ?? Stać cię na auto ,to.......
Może to zbliżające się nieuchronnie płatne parkowanie da nowy impuls do podjęcia dalszej dyskusji o uruchomieniu komunikacji miejskiej .Kiedy już ta St.Pł.Par. będzie dostarczać do kasy miejskiej strumień złotówek ,warto by pomyśleć i o tym ,lub o straży miejskiej.
Zarówno jedno jak i drugie byłoby bardziej przydatne dla miasta niż np. nowa podwyżka pensji p.burmistrzowi,bo i tam ten strumień złotówek może być skierowany.
Jeżeli ktoś ma pewne wątpliwości co do tej podwyżki ( niekoniecznie z
tego pł.parkowania) to zapoznam go z głosem uzdrowiciela bytowskiego PKSu ,który dorabia dodatkowo jako przewodniczący w radzie miejskiej za marną sumę 1.708 zł.--" nie wykluczam że w tym roku zgłoszę wniosek o podwyżkę wynagrodzenia dla burmistrza"
Przypomina mi się modny "międzynarodowy" przebój z lat minionych
gdzieś tam w środku śpiewano ".. nadejdzie kiedyś dzień zapłaty.."
A cena ?? Stać cię na auto ,to.......
Może to zbliżające się nieuchronnie płatne parkowanie da nowy impuls do podjęcia dalszej dyskusji o uruchomieniu komunikacji miejskiej .Kiedy już ta St.Pł.Par. będzie dostarczać do kasy miejskiej strumień złotówek ,warto by pomyśleć i o tym ,lub o straży miejskiej.
Zarówno jedno jak i drugie byłoby bardziej przydatne dla miasta niż np. nowa podwyżka pensji p.burmistrzowi,bo i tam ten strumień złotówek może być skierowany.
Jeżeli ktoś ma pewne wątpliwości co do tej podwyżki ( niekoniecznie z
tego pł.parkowania) to zapoznam go z głosem uzdrowiciela bytowskiego PKSu ,który dorabia dodatkowo jako przewodniczący w radzie miejskiej za marną sumę 1.708 zł.--" nie wykluczam że w tym roku zgłoszę wniosek o podwyżkę wynagrodzenia dla burmistrza"
Przypomina mi się modny "międzynarodowy" przebój z lat minionych
gdzieś tam w środku śpiewano ".. nadejdzie kiedyś dzień zapłaty.."
Czy w ten sposób w Bytowie walczy się z bezrobociem? Jakby nie było potrzebna będzie osoba/osoby do obsługi parkometrów, a może nawet w tym celu powstanie nowa firma. Ciekawe tylko, jak będą dzielone "łupy"?
pks solidna firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tylko oni mają najtańsze paliwo w bytowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc obywatele bytowa olejcie orlen shell i inne stacje w bytowie !!!!!!
PKS SOLIDNA FIRMA NAJTAŃSZE PALIWO W BYTOWIE!!!!!!!!!!
tylko oni mają najtańsze paliwo w bytowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc obywatele bytowa olejcie orlen shell i inne stacje w bytowie !!!!!!
Ciekawe jaki masz rabacik w PEKAESIE za paliwko
Post edytowany przez alpinista dnia 2012-01-30 10.39.19
Post edytowany przez alpinista dnia 2012-01-30 10.39.19
Dobrze to pan mezzo określił jak kogoś stać na samochód to na parkometr też, może unikniemy w końcu sytuacji jaka jest teraz, że auta stoją choćby pod T-mobile przez całe doby.
Kurcze(przepraszam za słownictwo), ale jak czytam wpisy pana duże p odnoszące się do pksów na tym portalu to mi się drobne w kieszeni nie zgadzają i scyzoryk w kieszeni otwiera. Ile za to dostajesz, że tak spamujesz już od roku o tym pksie?
--
Kurcze(przepraszam za słownictwo), ale jak czytam wpisy pana duże p odnoszące się do pksów na tym portalu to mi się drobne w kieszeni nie zgadzają i scyzoryk w kieszeni otwiera. Ile za to dostajesz, że tak spamujesz już od roku o tym pksie?
--
;))
odpowiedź do pana alpinisty , nie mam żadnego rabatu na paliwa w pks , po prostu mam tą satysfakcje że nie sponsoruje tych darmozjadów bytowskich z orlenu z schell i innych , a ty kubek kawy lepiej uważaj żebyś tym kubkiem kawy się nie poparzyła albo żeby ci ta kawa nie zamarzła , bo tobie to zawsze na tym forum nic nie pasuje , nie obraź sie ale tak jest . Ja w sobote byłem w słupsku i protestowałem z innimi kierowcami przeciwko wysokim cenom paliw a wy siedzieliście sobie w domu i grzaliście szanowne cztery litery pewnie co ? a po trzecie boli was pewnie że PKS ma najtańsze paliwa w Bytowie co ?
P.S
ZACHĘCAM MIESZKAŃCÓW BYTOWA I OKOLIC DO PROTESTU PRZECIWKO WYSOKIM CENOM PALIW W BYTOWIE TO JEST SABOTAŻ W BIAŁY DZIEŃ , LUDZISKA RUSZCIE SIĘ I DAJMY TYM DARMOZJADOM CZADU NIECH NIE WARIUJĄ Z TYMI CENAMI PALIW W BYTOWIE ZRÓBMY REWOLUCJE!!!!!!!!!!!! PISZECIE SIE NA TO W KUPIE LUDZI SIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A JA POW TURZE JESZCZE RAZ DO ZNUDZENIA TE MĄDRE SŁOWA :
tylko oni mają najtańsze paliwo w Bytowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc obywatele bytowa olejcie orlen shell i inne stacje w Bytowie !!!!!!
P.S
ZACHĘCAM MIESZKAŃCÓW BYTOWA I OKOLIC DO PROTESTU PRZECIWKO WYSOKIM CENOM PALIW W BYTOWIE TO JEST SABOTAŻ W BIAŁY DZIEŃ , LUDZISKA RUSZCIE SIĘ I DAJMY TYM DARMOZJADOM CZADU NIECH NIE WARIUJĄ Z TYMI CENAMI PALIW W BYTOWIE ZRÓBMY REWOLUCJE!!!!!!!!!!!! PISZECIE SIE NA TO W KUPIE LUDZI SIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A JA POW TURZE JESZCZE RAZ DO ZNUDZENIA TE MĄDRE SŁOWA :
tylko oni mają najtańsze paliwo w Bytowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc obywatele bytowa olejcie orlen shell i inne stacje w Bytowie !!!!!!
szanowny Panie Duże ,ja tez protestowałem w sobotę w Łodzi też uwazam że paliwo jest moze nie tyle drogie co jego koszt na stacjach benzynowych jest nie proporcjonalny do naszych zarobków. w Rzymie kosztuje prawie 2 euro. Rozumiem ze w takich małych miejscowościach jest to powazny problem poniewaz praktycznie jest monopol /nie ma tylu stacji/ ja mam wybór moge powiedziec ze benzynę kupuję na Lukoilu a gaz w D and D i jakos daje rade na pewno jest sporo taniej niz w Orlenie i Schelu.
Kubek Kawy, argument, że jak kogoś stać na samochód, to może zapłacić za parkowanie, jest rodem z minionej epoki komunistycznej, gdy posiadacza auta uważano za bogacza, a auto za luksus.
Ja uważam inaczej, że posiadanie auta nie jest przestępstwem, za które każe się posiadacza różnymi opłatami.
Nawet KK przewiduje coś takiego, jak przestępstwo polegające na wykorzystywaniu sytuacji, aby przymusić kogoś do określonego zachowania. W tym przypadku radni WYMUSILI na posiadaczach aut płacenie za parking ogólnodostępny. Szczególnie odbije się to na mieszkających tam właścicielach aut. Moim zdaniem to granda.
Wystarczy, że posiadacz auta płaci podatek w paliwie i na tym koniec wymyślania dodatkowych opłat.
Co do inicjatywy Pana duże P uważam ją za bardzo ciekawą. Narzekamy na ceny paliw, to zróbmy coś. Blokowanie stacji paliw nic nie da, ale zmniejszenie wpływów będzie widoczne.
Zacznijmy tankować w PKS-ie, gdzie paliwo tańsze.
I niech nie będzie to akcja jednodniowa, ale do skutku, aż ceny nie zostaną obniżone.
Jeździcie po Polsce? Dlaczego tam na stacjach Orlenu i podobnych paliwo jest tańsze jak w Bytowie?
Póki nie zwinęli nam Internetu przez ACTA, zmówmy się i działajmy.
Ja uważam inaczej, że posiadanie auta nie jest przestępstwem, za które każe się posiadacza różnymi opłatami.
Nawet KK przewiduje coś takiego, jak przestępstwo polegające na wykorzystywaniu sytuacji, aby przymusić kogoś do określonego zachowania. W tym przypadku radni WYMUSILI na posiadaczach aut płacenie za parking ogólnodostępny. Szczególnie odbije się to na mieszkających tam właścicielach aut. Moim zdaniem to granda.
Wystarczy, że posiadacz auta płaci podatek w paliwie i na tym koniec wymyślania dodatkowych opłat.
Co do inicjatywy Pana duże P uważam ją za bardzo ciekawą. Narzekamy na ceny paliw, to zróbmy coś. Blokowanie stacji paliw nic nie da, ale zmniejszenie wpływów będzie widoczne.
Zacznijmy tankować w PKS-ie, gdzie paliwo tańsze.
I niech nie będzie to akcja jednodniowa, ale do skutku, aż ceny nie zostaną obniżone.
Jeździcie po Polsce? Dlaczego tam na stacjach Orlenu i podobnych paliwo jest tańsze jak w Bytowie?
Póki nie zwinęli nam Internetu przez ACTA, zmówmy się i działajmy.
koleżanko ,nie wiem dlaczego przyłożyłaś kubkowi,to nie ona pierwsza napisała " jak cię stać"Ona tylko poparła moje określenie ,a wszystkie Twoje frustracje połączone z obrzydzeniem
do minionej epoki winnaś kierować na moją klatę ,a nie na bogu ducha winną dziewczynę.
Poza tym co ma epoka komunistyczna do płatnego parkowania,to jest wymóg urbanistyczny naszego miasta ,to wymusza większa liczba jeżdzących obecnie samochodów jak i nieudolność władz( już nie komunistycznych) naszego miasta w rozwiązywaniu problemu z parkowaniem.
Na te kilka razy w tygodniu gdy zajadę do centrum miasta i wydam 10 zł.na parkowanie ,to świat nie zawali się i będzie kręcił się dalej .Powiem Ci więcej ,te Twoje platformerskie obecne rządy wręcz specjalizują się w wymyślaniu coraz to innych dodatkowych opłat i podwyższaniu cen w każdej dziedzinie życia.Mnie tez dokuczają podwyżki cen za paliwo,jestem przeciwny tej całej ACTA, ale jeżdzenie w koło z prędkością 30km/g to niezbyt mądre walenie samego siebie po kieszeni,nie wyjdę tez na ulice ponieważ nie podoba mi się ACTA i nie będę wrzeszczał "precz z komuną", tak wrzeszczeli protestujacy było to widać i słychać w TV
Co ma ACTA wspólnego z treścią takich okrzyków,chyba tylko Ty to możesz wyjaśnić.
Ale popierałem na forum WWW akcję nie kupowania przez jeden dzień paliwa .niech stacje stoja bezczynnie. To będzie uderzenie
w orleny szele pksy itp.
do minionej epoki winnaś kierować na moją klatę ,a nie na bogu ducha winną dziewczynę.
Poza tym co ma epoka komunistyczna do płatnego parkowania,to jest wymóg urbanistyczny naszego miasta ,to wymusza większa liczba jeżdzących obecnie samochodów jak i nieudolność władz( już nie komunistycznych) naszego miasta w rozwiązywaniu problemu z parkowaniem.
Na te kilka razy w tygodniu gdy zajadę do centrum miasta i wydam 10 zł.na parkowanie ,to świat nie zawali się i będzie kręcił się dalej .Powiem Ci więcej ,te Twoje platformerskie obecne rządy wręcz specjalizują się w wymyślaniu coraz to innych dodatkowych opłat i podwyższaniu cen w każdej dziedzinie życia.Mnie tez dokuczają podwyżki cen za paliwo,jestem przeciwny tej całej ACTA, ale jeżdzenie w koło z prędkością 30km/g to niezbyt mądre walenie samego siebie po kieszeni,nie wyjdę tez na ulice ponieważ nie podoba mi się ACTA i nie będę wrzeszczał "precz z komuną", tak wrzeszczeli protestujacy było to widać i słychać w TV
Co ma ACTA wspólnego z treścią takich okrzyków,chyba tylko Ty to możesz wyjaśnić.
Ale popierałem na forum WWW akcję nie kupowania przez jeden dzień paliwa .niech stacje stoja bezczynnie. To będzie uderzenie
w orleny szele pksy itp.
Z innej beczki /cytat/W czasie lotu II-ligowej drużyny Drutexu Bytowii Bytów doszło do skandalu z udziałem pijanych członków ekipy! Piłkarz oraz trener bramkarzy, doprowadzili do awantury w czasie lotu do Turcji!
Będący na "podwójnym gazie" pracownicy Bytovii w niewybredny sposób zachowywali się wobec stewardes.
Obaj panowie na pokład maszyny weszli pod wpływem alkoholu, którym umilali sobie czas w trakcie podróży z Bytowa do Berlina, skąd wylatywali do Turcji.
Przez długi czas nie pomagały upomnienia.
Pojawiła się nawet groźba międzylądowania, podczas którego obaj mieli zostać wyprowadzeni z samolotu.
- Obaj panowie powrócą do Polski. Podziękowaliśmy im za udział w obozie, jak również za grę w naszym klubie - mówił w "Kurierze Bytowskim" Rafał Gierszewski, przedstawiciel głównego sponsoru klubu.
Będący na "podwójnym gazie" pracownicy Bytovii w niewybredny sposób zachowywali się wobec stewardes.
Obaj panowie na pokład maszyny weszli pod wpływem alkoholu, którym umilali sobie czas w trakcie podróży z Bytowa do Berlina, skąd wylatywali do Turcji.
Przez długi czas nie pomagały upomnienia.
Pojawiła się nawet groźba międzylądowania, podczas którego obaj mieli zostać wyprowadzeni z samolotu.
- Obaj panowie powrócą do Polski. Podziękowaliśmy im za udział w obozie, jak również za grę w naszym klubie - mówił w "Kurierze Bytowskim" Rafał Gierszewski, przedstawiciel głównego sponsoru klubu.
Sorki Kubek Kawy, ja stara, niedowidząca baba, nie zauważyłam, kto był autorem. Sorki.
A do Mezzo, porównanie z okresem dawno minionym uprawnione. W owym czasie auto było luksusem, więc posiadacza kojarzono na podobieństwo kułaka. To określenie też z tamtego okresu.
Ale do rzeczy. Wymóg urbanistyczny, czy może bubel urbanistyczny, skoro nie pomyślano, jak rozwiązać problem parkowania. Już wtedy należało się zastanowić, co z tym fantem zrobić.
Jeżeli dzisiaj rajcowie chcą scedować to na firmę parkingową, to ja się pytam: Jeżeli już, to dlaczego na tym nie może zarobić miasto?
Ograniczyć czas parkowania, jak pisze o tym Sławek w internetowym "Kurierze..".Tu kliknij.
I byłoby po sprawie.
Co do akcji niekupowania paliwa na stacjach Orlenu, to nie miałam na myśli akcji jednorazowej, ale ciągłą. Tydzień, dwa, aż Orlen cen nie obniży.
A do Mezzo, porównanie z okresem dawno minionym uprawnione. W owym czasie auto było luksusem, więc posiadacza kojarzono na podobieństwo kułaka. To określenie też z tamtego okresu.
Ale do rzeczy. Wymóg urbanistyczny, czy może bubel urbanistyczny, skoro nie pomyślano, jak rozwiązać problem parkowania. Już wtedy należało się zastanowić, co z tym fantem zrobić.
Jeżeli dzisiaj rajcowie chcą scedować to na firmę parkingową, to ja się pytam: Jeżeli już, to dlaczego na tym nie może zarobić miasto?
Ograniczyć czas parkowania, jak pisze o tym Sławek w internetowym "Kurierze..".Tu kliknij.
I byłoby po sprawie.
Co do akcji niekupowania paliwa na stacjach Orlenu, to nie miałam na myśli akcji jednorazowej, ale ciągłą. Tydzień, dwa, aż Orlen cen nie obniży.
Dociekliwa, to nie jest metoda żeby w ten sposób bojkotować stacje benzynowe, własciciele i tak przetrwają a pomyślałaś o tych wszystkich którzy tam pracuja, piątek, świątek i niedziele oni nie sa winni, że paliwo tyle kosztuje, też mają rodziny a zarabiają zapewne podobnie jak wszyscy. Może lepiej byłoby napisać petycje zebrać podpisy i wysłać do Orlenu, skoro bytowski Orlen jest drozszy niz inne może to zaciekawi władze spólki i samorząd
Jest to granda w biały dzień, wystarczyło by na kilku parkingach postawić tabliczki, tak jak przed markietem SzultaG i ograniczyć postój do 30 min.
Zgodnie z obowiązującym prawem żadna firma, czy też straż miejska nie przekaże do sądu sprawy o zapłatę mandatu.
Źródło:
http://moto.onet.pl/11255634,0,4,filmy.html?node=29
Zgodnie z obowiązującym prawem żadna firma, czy też straż miejska nie przekaże do sądu sprawy o zapłatę mandatu.
Źródło:
http://moto.onet.pl/11255634,0,4,filmy.html?node=29
Miła koleżanko dociekliwa nie wierzę abyś była stara babą i na dodatek niedowidzącą,gorąco wierzę że jest z Tobą OK ,a i cyfry rocznika urodzenia masz bardzo duże.
Natomiast dziwię się facetowi który o g.18.04 w temat o parkowaniu wrzuca post o piłkarzach bytowskich którzy narozrabiali w samolocie ,kiedy już od 8 godz. na forum GBY w poz."ostatnie posty" wisi temat piłkarski w którym niejaki mezzo opisuje najpierw z tzw.pierwszej ręki historię przedwczesnego powrotu piłkarzy z Turcji,a następnie wnosi rzeczywiste poprawki do tematu .
O i tu kol. dociekliwa ,powiedziałbym ze ktoś jest niedowidzący
Chciałbym również odpowiedzieć na jedno z pytań które postawiłaś. Prawdopodobnie lub podobno około 30/40 % zysku ze Strefy Płat.Parkowania ma trafiać do kasy urzędu miasta.
Pozdro dla Ciebie i kol.alpinisty
Domniemywam że mieszkasz /alpinisto/ w dużym mieście,może nawet i Łodzi,z takiej perspektywy problemy naszego małego miasteczka będa zawsze wyglądały inaczej dla Ciebie niż dla nas.My na miejscu odbieramy je w innym formacie i z większym nerwem czy też zaangażowaniem
A jeżeli juz trafiłem z tą Łodzią ,to za kim kibicujesz:ŁKS czy Widzew?
Natomiast dziwię się facetowi który o g.18.04 w temat o parkowaniu wrzuca post o piłkarzach bytowskich którzy narozrabiali w samolocie ,kiedy już od 8 godz. na forum GBY w poz."ostatnie posty" wisi temat piłkarski w którym niejaki mezzo opisuje najpierw z tzw.pierwszej ręki historię przedwczesnego powrotu piłkarzy z Turcji,a następnie wnosi rzeczywiste poprawki do tematu .
O i tu kol. dociekliwa ,powiedziałbym ze ktoś jest niedowidzący
Chciałbym również odpowiedzieć na jedno z pytań które postawiłaś. Prawdopodobnie lub podobno około 30/40 % zysku ze Strefy Płat.Parkowania ma trafiać do kasy urzędu miasta.
Pozdro dla Ciebie i kol.alpinisty
Domniemywam że mieszkasz /alpinisto/ w dużym mieście,może nawet i Łodzi,z takiej perspektywy problemy naszego małego miasteczka będa zawsze wyglądały inaczej dla Ciebie niż dla nas.My na miejscu odbieramy je w innym formacie i z większym nerwem czy też zaangażowaniem
A jeżeli juz trafiłem z tą Łodzią ,to za kim kibicujesz:ŁKS czy Widzew?
Mezzo czepiasz się mieszkałem kiedys przez 22 lata w Bytowie mam prawo wypowiadac sie na rózne tematy jesli sie nie podoba to nie czytaj a moze jestes za ACTA hehe a co do tematu piłkarzy dodałem go celowo pisząc na początku Z INNEJ BECZKI zauwazyłem że na łamacvh Gby starasz się o miano jedynego opiniotwórczego i guru najmadrzejszego forumowicza krytykujesz lub prostujesz wielu forumowiczów ale kiedy Tobie cos napisze bronisz sie obiema rekami / mam nadzieje ze nie obiema lewymi/. Pozdrawiam
aha odpowiadam szanownemu koledze na pytanie komu kibicuje.
kibicuje wszystkiemu co ma sens i posiada jakąś logike, mecze lubie w TV i od razu zaznaczam/ pewnie bedzie dyskusja/ nie z lenistwa itp, ja czynnie interesuje sie zgoła innym sportem niż piłka nożna
kibicuje wszystkiemu co ma sens i posiada jakąś logike, mecze lubie w TV i od razu zaznaczam/ pewnie bedzie dyskusja/ nie z lenistwa itp, ja czynnie interesuje sie zgoła innym sportem niż piłka nożna
alpinista dnia 2012-02-01 22.04 napisał(a):
Może lepiej byłoby napisać petycje zebrać podpisy i wysłać do Orlenu, skoro bytowski Orlen jest drozszy niz inne może to zaciekawi władze spólki i samorząd
Chyba lepiej pisać na Berdyczów. A o pracowników stacji Orlenu nie martwiłabym się zbytnio. Odpoczną sobie.
Może i masz racje ale to dowodzi, że mimo wszystko łatwiej jest narzekać, pisac na forach /mówie ogólnie o społeczeństwie/ niż cos zrobić. Od zarania dziejów bylismy i jestesmy zrywnym Narodem ale zaraz potem szybko zapominamy o sprawie. Fajnie jest sobie potrąbić w kowowodzie samochodów i przy okazji spotkac sie albo płacic grosikami w kasie stacji benzynowej i mieć usmiech na twarzy patrząc jak kasjer czy kasjerka liczy te grosiki a kolejka rośnie, a kiedy jest kamera tv to jest mega impreza. To tyle w temacie. Pozdrawiam
Kol.alpinisto - dobrze zauważyłeś " ..że starasz się o miano.." ,Takie moje skrzywienie zawodowe- ignorować
szerszy punkt widzenia innych,narzucać swój.Unikać też tzw .zasady podczepiania się.
Mieć swoje zdanie
Stary ,ja z kolei 33 lata mieszkałem w Słupsku i w chwili obecnej nie roszczę sobie żadnych praw aby ingerować w obecne życie tego miasta.
Do obrony najwazniejsza jest głowa i cięty język,a nie lewe ręce
Kłaniam się.Pozdro.
PS -myślę że nasz wspólny ,znajomy Stanisław M. tez by chciał Ci przekazać pozdrowienia gdyby wiedział że akurat korespondencyjnie "użeram " się z Tobą. .hm
szerszy punkt widzenia innych,narzucać swój.Unikać też tzw .zasady podczepiania się.
Mieć swoje zdanie
Stary ,ja z kolei 33 lata mieszkałem w Słupsku i w chwili obecnej nie roszczę sobie żadnych praw aby ingerować w obecne życie tego miasta.
Do obrony najwazniejsza jest głowa i cięty język,a nie lewe ręce
Kłaniam się.Pozdro.
PS -myślę że nasz wspólny ,znajomy Stanisław M. tez by chciał Ci przekazać pozdrowienia gdyby wiedział że akurat korespondencyjnie "użeram " się z Tobą. .hm
Wiesz co mezzo zastanawiam sie o co Ci chodzi moze mam zbyt mały iloraz IQ. Ja wcale nie ingeruje w życie i sprawy Bytowa, skąd ten pomysłm lubie poprostu tu zagladać/ moze jestem sentymentalny/, zapewniam Cię że Gby.pl to nie jest jedyny portal na który zagladam pewnie podobnie jak Ty a co do jak to ująłeś naszego wspólnego znajomego Stanisława M. /skazany je4st że nie napisałes nazwiska, bez urazy/, nie wiem o kim piszesz. Ja w swojej pamięci przywołuję z czasów bytowskich jedynie Stanisława Marmłowskiego, który był wspaniałym komendantem bytowskich harcerzy. I przestań drwic sobie po naprawde coraz wiecej w twoich tekstach jest jadu to nie jest twój prywatny folwark i to stwierdzenie że użerasz sie ze mna co to znaczy, za duzo chyba czytasz Orwell"a, jesli czytasz cokolwiek
Sympatyczny kolego alpinisto nie denerwuj sie .
Nie jest to moim celem,ani jakimkolwiek zamysłem
Powiem Ci szczerze -ja też z sentymentem myslę zawsze o moim Słupsku,kibicuję dalej drużynie słupskiego Gryfa przez co nie jeden raz obrywałem od kolegów.
Jan ,to " uzera" to tylko taka przenośnia literacka,srodek stylistyczny ,nic złego pod Twym adresem-naprawdę
Co do wspólnego znajomego Stanisława M to BINGO
Na pewno słyszałeś powiedzenie "zle czy dobrze ,aby nie przekręcali nazwiska " otóż nie "Marmłowski" ,ale Marmołowski.
Nie wiem czy wiesz ,może to spóżniona informacja,ale niedługo będzie pierwsza rocznica śmierci ojca Stacha -Józefa, na pewno Go znałeś
Kol.alpinisto chylę czoła przed Twymi osiagnieciami wysokogórskimi info.sporadycznie ale docierały /SP 3/
Jeżeli w czymś Ci dokuczyłem to przepraszam .Z mojej strony po zorientowaniu z kim mam przyjemność zawieram PAX
Ale z drugiej strony podziw jak można w wirtualnym świecie trafić i zidentyfikować drugą osobę.Kilka dni wczesniej już domyślałem sie/Łódz/ a ostateczną wypuszczoną sondą był Stanisław M
Koniec tej korespondencji Cześć.
Nie jest to moim celem,ani jakimkolwiek zamysłem
Powiem Ci szczerze -ja też z sentymentem myslę zawsze o moim Słupsku,kibicuję dalej drużynie słupskiego Gryfa przez co nie jeden raz obrywałem od kolegów.
Jan ,to " uzera" to tylko taka przenośnia literacka,srodek stylistyczny ,nic złego pod Twym adresem-naprawdę
Co do wspólnego znajomego Stanisława M to BINGO
Na pewno słyszałeś powiedzenie "zle czy dobrze ,aby nie przekręcali nazwiska " otóż nie "Marmłowski" ,ale Marmołowski.
Nie wiem czy wiesz ,może to spóżniona informacja,ale niedługo będzie pierwsza rocznica śmierci ojca Stacha -Józefa, na pewno Go znałeś
Kol.alpinisto chylę czoła przed Twymi osiagnieciami wysokogórskimi info.sporadycznie ale docierały /SP 3/
Jeżeli w czymś Ci dokuczyłem to przepraszam .Z mojej strony po zorientowaniu z kim mam przyjemność zawieram PAX
Ale z drugiej strony podziw jak można w wirtualnym świecie trafić i zidentyfikować drugą osobę.Kilka dni wczesniej już domyślałem sie/Łódz/ a ostateczną wypuszczoną sondą był Stanisław M
Koniec tej korespondencji Cześć.