miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Koniec wakacji należy uczcić… tylko dlaczego nielegalnie?
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

M.B. napisał(a):
Policjanci, którzy wczoraj pełnili dyżur nie mieli łatwo. Zatrzymali kilku nieletnich,  którzy świetnie się bawili, „świętując” rozpoczęcie roku szkolnego.

Czytaj pełny tekst artykułu
Cytuj PW Strona WWW
Poinformuj o poście moderatora forum

"Przed wymiarem sprawiedliwości prawdopodobnie stanie także 54-letnia ekspedientka, która sprzedała alkohol nieletnim. "
I znów oberwie się najsłabszym. Oto sprawiedliwość.

Co z właścicielem sklepu? Bo przecież to on czerpie zysk z tego procederu!

Sprzedaż alkoholu nieletnim po prostu się OPŁACA i jeśli naprawdę jesteśmy zaintereswowani walką z piciem, to w ten punkt musimy uderzyć. Bo właściciel wypluje tę sprzedawczynię, zatrudni kolejną za równie śmieszne pieniądze i będzie trzepał kasę dalej - chyba że prawo dobierze mu się do skóry i nauczy że "nie" znaczy "nie".

Swoją drogą przydałoby się uregulowanie spraw na wzór skandynawski.

--
www.KaszebskoRewolucejo.pl - po prostu tu zajrzyj!
Cytuj PW Wyślij e-mail

To i tak mało "zatrzymanych". Osobiście widziałem kilkunastu młodych ludzi rozpoczynających z puszkami piwa i papierochem w gębie nowy rok szkolny , - zadaszenie na stadionie,,obok Netta.
Przykłady dla młodzieży idą "odgórnie"
Jeden prezydent często zapadał na chorobę filipińska.
Jego poprzednik rozpoczął swą kadencję słowami "zdrowie nasze w gardła wasze" -- i nie chodziło mu o jakieś tam leki na gardło
W swych latach szkolnych nie do pomyślenia było obcowanie z alkoholem,piwem. Teraz na czas studniówek nauczyciele wzmacniają obstawę pedagogiczną bo młodzież może na tych balach solidnie zabalować - czytaj upić ,co dla dużej ich części nie jest nowym doznaniem..Za pijaństwo leciało sie tez z akademika.
Często słyszę że ""komuna rozpijała ludzi"" A że teraz piją o wiele wiecej niz w czasach PRLu to z kolei słyszę "bo to pozostałość po niej""Głupie gadanie.Od niedawna kościół zrobił z m-ca sierpnia miesiąc bez alkoholu. No i co??Jakby na przekór apelowi czarnych Polacy ten miesiąc najbardziej lubią spędzać w alkoholowym amoku.
W/G mnie wojna z alkoholem jest z góry skazana na przegraną,można jedynie ograniczać i łagodzić jej skutki..C2H5OH jest towarzyszem ludzkości od zarania,a od cech osobowych każdego z nas zależy jak to towarzystwo będziemy tolerować.
'"Najpierw piłem swoje zdrowie ,potem je straciłem w rowie"
No to ,na zdrowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytuj PW Wyślij e-mail

Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA