miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Wypadek na drodze Udorpie-Ugoszcz
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

M.B. napisał(a):
Wczoraj, 28 lipca o godzinie 16:00 na drodze Udorpie-Ugoszcz miał miejsce wypadek drogowy.

74- letni mieszkaniec Bytowa kierujący Toyotą Starlet najprawdopodobniej nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze, wpadł do rowu i dachował. Jezdnia w tym czasie była mokra.

Czytaj pełny tekst artykułu
Cytuj PW Strona WWW
Poinformuj o poście moderatora forum

coś dużo tych wypadków ostatnio na tej drodze,
tłumaczenie policji to jak zawsze nadmierna prędkość, ale czy oby na pewno, aż nie chce mi siew takie rzeczy wierzyć, że nagle wszyscy jeżdżą ta droga znacznie szybciej, niż pozwalają na te przepisy.
No może ewt. "nowa nawierzchnia, trzeba sobie śmignąć"

PS. "Starty oszacowano (...)"
czy ja wiem, czy "starty" ?

/edit (w sumie, to tak przy okazji, tej literówki)
Moderatorzy, widać że słowa prawdy bolą odnośnie popełnianych literówek.
Znowu dostanę info, że post nic nie wnosi?

Post edytowany przez W3reWolf dnia 2010-07-29 16.17.53
Cytuj PW

Proszę zwrócić uwagę na wiek ostatnich ofiar wypadków ,czy uczestników ostatnich kolizji drogowych w naszym powiecie
W bardzo dużym procencie sa to osoby starsze powyżej siedemdziesiątki.
Wiadomo refleks,orientacja,poruszanie sie ,wzrok,szybkość podejmowania decyzji na drodze to niestety już nie TO CO KIEDYŚ
// że nie wspomnę o wielu innych sferach życia 70 latka//
Uważam skromnym mym zdaniem ,iż dla osób w tych latach winno stawiać się szlabanik w postaci dodatkowych egzaminów np co dwa lata
Nie ma co ukrywać bardzo często ,a i łatwo ,mylą im się pedały.
Natomiast młodym ,w średnim wieku kierowcom radzę aby przed pasami widząc starszą osobę często niezdecydowaną czy przejść ,czy nie ,zwolnić.. I w miarę drogowej sytuacji ,przepuścić ją.
Kiedyś tez będzie Wam w przyszłości zdarzać się że bezradnie z laseczką w dłoni będziecie stać przed pasami z hamletowskim dylematem "przejść " "czy nie przejść"
Patrząc na coraz gorszy stan dzisiejszej polskiej służby zdrowia i brak perspektywy na jego poprawę od siebie tylko dodam
"jeżeli dożyjecie "
Cytuj PW Wyślij e-mail

Zgadzam się z mezzo. Ja też jestem za tym żeby przeprowadzać takie egzaminy. Tacy ludzie sprawiają zagrożenie nie tylko dla siebie ale też dla innych.

--
;))
Cytuj PW Wyślij e-mail

Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA
PolmorDrutex SA. Najlepsze okna... Bez kitu!!!