miasto Byt贸w w internecie

O秗odek wypoczynkowy kormoran
Fotografia 秎ubna
Reklama i Og艂oszenia Og艂oszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Wypadek na drodze Udorpie-Ugoszcz
Odpowiedz w tym w膮tkuZa艂贸偶 nowy w膮tek

M.B. napisa艂(a):
Wczoraj, 28 lipca o godzinie 16:00 na drodze Udorpie-Ugoszcz mia艂 miejsce wypadek drogowy.

74- letni mieszkaniec Bytowa kieruj膮cy Toyot膮 Starlet najprawdopodobniej nie dostosowa艂 pr臋dko艣ci do warunk贸w panuj膮cych na drodze, wpad艂 do rowu i dachowa艂. Jezdnia w tym czasie by艂a mokra.

Czytaj pe艂ny tekst artyku艂u
Cytuj PW Strona WWW
Poinformuj o po艣cie moderatora forum

co艣 du偶o tych wypadk贸w ostatnio na tej drodze,
t艂umaczenie policji to jak zawsze nadmierna pr臋dko艣膰, ale czy oby na pewno, a偶 nie chce mi siew takie rzeczy wierzy膰, 偶e nagle wszyscy je偶d偶膮 ta droga znacznie szybciej, ni偶 pozwalaj膮 na te przepisy.
No mo偶e ewt. "nowa nawierzchnia, trzeba sobie 艣mign膮膰"

PS. "Starty oszacowano (...)"
czy ja wiem, czy "starty" ?

/edit (w sumie, to tak przy okazji, tej liter贸wki)
Moderatorzy, wida膰 偶e s艂owa prawdy bol膮 odno艣nie pope艂nianych liter贸wek.
Znowu dostan臋 info, 偶e post nic nie wnosi?

Post edytowany przez W3reWolf dnia 2010-07-29 16.17.53
Cytuj PW

Prosz臋 zwr贸ci膰 uwag臋 na wiek ostatnich ofiar wypadk贸w ,czy uczestnik贸w ostatnich kolizji drogowych w naszym powiecie
W bardzo du偶ym procencie sa to osoby starsze powy偶ej siedemdziesi膮tki.
Wiadomo refleks,orientacja,poruszanie sie ,wzrok,szybko艣膰 podejmowania decyzji na drodze to niestety ju偶 nie TO CO KIEDY艢
// 偶e nie wspomn臋 o wielu innych sferach 偶ycia 70 latka//
Uwa偶am skromnym mym zdaniem ,i偶 dla os贸b w tych latach winno stawia膰 si臋 szlabanik w postaci dodatkowych egzamin贸w np co dwa lata
Nie ma co ukrywa膰 bardzo cz臋sto ,a i 艂atwo ,myl膮 im si臋 peda艂y.
Natomiast m艂odym ,w 艣rednim wieku kierowcom radz臋 aby przed pasami widz膮c starsz膮 osob臋 cz臋sto niezdecydowan膮 czy przej艣膰 ,czy nie ,zwolni膰.. I w miar臋 drogowej sytuacji ,przepu艣ci膰 j膮.
Kiedy艣 tez b臋dzie Wam w przysz艂o艣ci zdarza膰 si臋 偶e bezradnie z laseczk膮 w d艂oni b臋dziecie sta膰 przed pasami z hamletowskim dylematem "przej艣膰 " "czy nie przej艣膰"
Patrz膮c na coraz gorszy stan dzisiejszej polskiej s艂u偶by zdrowia i brak perspektywy na jego popraw臋 od siebie tylko dodam
"je偶eli do偶yjecie "
Cytuj PW Wy艣lij e-mail

Zgadzam si臋 z mezzo. Ja te偶 jestem za tym 偶eby przeprowadza膰 takie egzaminy. Tacy ludzie sprawiaj膮 zagro偶enie nie tylko dla siebie ale te偶 dla innych.

--
;))
Cytuj PW Wy艣lij e-mail

Odpowiedz w tym w膮tkuZa艂贸偶 nowy w膮tek
Opcje tematu

REKLAMA
PolmorDrutex SA. Najlepsze okna... Bez kitu!!!