miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Piękna zima...groźna zima...
Strony: 1 2
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

Gazeta Bytowska napisał(a):
Dość często przemierzam ulicami miasta, właściwie to codziennie jestem uczestniczką ruchu pieszego. Rzadziej, w tak trudnych warunkach atmosferycznych, korzystam z dobrodziejstw cywilizacji jakim jest samochód. Pewnie nie jedna osoba skwituje to stwierdzeniem mniej lub bardziej obraźliwym typu \\"kupione prawo jazdy\\" czy temu podobne. Dla mnie jest to kwestia odpowiedzialności i być może świadomego wyboru. Będąc dzisiaj świadkiem pewnego zdarzenia zdałam sobie sprawę, jak niewiele trzeba aby wyrządzić drugiemu, niewinnemu człowiekowi ogromną krzywdę.

Czytaj pełny tekst artykułu
Cytuj PW Strona WWW
Poinformuj o poście moderatora forum

Nic dodać nic ując pomyślmy zastanówmy się tak mało trzeba żeby być odpowiedzialnym ,życzliwym i tak mało trzeba by wyrządzić sobie krzywdę...
Cytuj PW Wyślij e-mail

Jak to Polacy najpierw trzeba ofiar :)

--

Kochaj wrogów, to ich wkurzy!
Cytuj PW

za komuny było o wiele lepiej niż teraz. teraz to jest same chamstwo i skurwy............ . komuno wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytuj PW Wyślij e-mail

Do: "pan duże p" albo jesteś pan normalny albo pier......ty :)

--

Cytuj PW

Hmm tekst spoko.

ale...

Wchodząc na ten portal GazetaBytowska.pl oczekuję informacji, sensacji, wydarzeń bieżących z Bytowa, a nie ciągłych felietonów... Wydaje mi się,że z gby zrobiło się takie damskie kolorowe czasopismo, cóż to tylko moje skromne zdanie. Wiem, że wszystkich uszczęśliwić nie można.... Jestem za dawnym poczciwym gby.pl

trzymajcie się ciepło, noście czapkę i szalik
Cytuj PW

za komuny ulice i chodniky podczas zimy byly odsniezane i posypywana a teraz jedno wielkie ZEROOOOOOOOOOO
Cytuj PW

wszystkich bytowskich urzedasow wyslac na ulice i dac im lopaty co zaczna w koncu cos pozytecznego robic jak n.p. snieg z chodnikow odsniezac a nie tylko nic nie robic-wielce sie wypowiadac na temat innych i wielka kase co miesiac za nic brac a nie wspomne juz o corocznej tzw 13-ce. (masa kasy)
Cytuj PW

WIELE RAZY BYŁEM ŚWIADKIEM,JAK NIE JEDEN KIEROWCA IGNOROWAŁ PRZEPUSZCZENIA PIESZEGO NA PRZEJŚCIU (PASY) Z REGUŁY TO MŁODZI KIEROWCY I KOBIETY .GENERALNIE PRZECHODNI TEŻ POWINNI BYĆ ODPOWIEDZIALNI.MIAŁEM PRZYPADEK. STOI MATKA Z DZIECKIEM PRZED PASAMI NAGLE WBIEGA NA PASY NIE PATRZĄC NA JADĄCE SAMOCHODY.KIEROWCA Z PASA PRAWEGO NIE MIAŁ SZANS BY W TEJ SYTUACJI ZATRZYMAĆ SIĘ ,KOBIETA ZOSTAŁA POTRĄCONA ,MANDAT DOSTAŁ KIEROWCA .BYŁO TO ZIMĄ ,ŻADNE TŁUMACZENIE KIEROWCY I ŚWIADKÓW ,IŻ TO KOBIETA Z DZIECKIEM WBIEGŁA MU PROSTO POD MASKĘ .I GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ!!!
Cytuj PW Wyślij e-mail

Inspektorzy nadzoru i władze sobie ciągle apelują, a sople sobie wiszą dalej i uśmiechają się złowróżbnie do przechodniów. Bo jak któryś pieszy będzie miał pecha, a sopel będzie dość celny, to jest śmierć na miejscu (oczywiście pieszego, a nie sopla).

Podobnie z nieodśnieżonymi chodnikami, jezdniami i przejściami dla pieszych. Jeśli będzie wypadek z winy gminy (nieutrzymanie drogi miejskiej w należytym stanie) lub analogicznie powiatu (jeśli droga powiatowa), to winę przypisze się i tak kierowcy (formułka o niedostosowaniu prędkości do warunków). Droga publiczna to nie jest zamknięte na kłódkę podwórko na którym mogę sobie trzymać nawet tygrysa na sznurku, droga publiczna to jest teren otwarty, publiczny, której administrator ma obowiązek zadbać o to, by była bezpieczna. Ponieważ istnieje ogólny obowiązek administratora każdego miejsca ogólnodostępnego, aby utrzymywać je w stanie niezagrażającym niczyjemu bezpieczeństwu.

Ponoć żyjemy w państwie prawa. Tak. Ale CZYJEGO prawa?

pozdrawiamy
www.kaszebskorewolucejo.pl

--
www.KaszebskoRewolucejo.pl - po prostu tu zajrzyj!
Cytuj PW Wyślij e-mail

Popieram w 100pro i mało tego APELUJĘ do ADMINISTRACJI BSM tej z Kochanowskiego i Gdańskiej aby ruszyli swoje tyłki z ciepłych foteli i zrobili rozeznanie jak wyglądają ich osiedla.
Nieodśnieżone chodniki,dojścia do garażów,wewnętrzne ulice,nawisy na dachach i pojawiające się sople,które stwarzają zagrożenie przechodniom.Na to wszystko należy zwrócić uwagę i zadbać o bezpieczeństwo mieszkańców naszego miasta.
To taka mała sugestia po wczorajszym i dzisiejszym spacerku po mieście.

--
...dyskretny chłód
Cytuj PW

jaka straszna ta nasza zima ! tylko nie oczekujmy , że wszystko zrobi się samo ! służby robią co mogą , w nocy nie śpię , odsniezają , śnieg wywożą 1 może nadszedł czas żeby łopaty wziąść w dłoń Panowie i trochę się wykazać , a nie oczekiwać ,źe wam nawet wjazdy do garażu odśniżą ! pozdrawiam DO ROBOTY
Cytuj PW Wyślij e-mail

Co wy tam wiecie, tyle co widzicie w czarnych barwach. Ach..
Jestem kierowcą zawodowym i jeśli tylko widzę pieszego przy pasach to go puszczam, nieważne czy dziecko, czy laska, czy babcia.

Dlaczego?
Bo pieszy na pasach ma pierwszeństwo.
Pomyślmy, niech pieszy stanie na pasach jedną nogą, a drugą jeszcze na chodniku, nie zatrzymanie się samochodu = mandat karny.
Po drugie, przechodzeń powinien przechodzić wtedy kiedy kierowca go widzi, a nie kiedy trzyma telefon w jednej ręce, a w drugiej odpala faje. ;)
Wracając do tematu ten podrzędny szofer, który tam krzyczał na te dzieci, skupiał swą uwagę na czymś innym niż prowadzenie pojazdu, albo nie miał okularów.

--
Prawdziwi Faceci mają porządnego wała, a nie jakieś tam przeguby.
Cytuj PW

alica dnia 2010-01-30 13.06 napisał(a):

Podam Ci najśmieszniejszy kawał na świecie jaki słyszałem. Słyszałem ich wiele, ale przy tym to totalnie się ubawiłem. Nawet w sejmie go opowiadali :P
Art.2 Konstytucji RP : Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.

Tyle w temaci Państwa prawa :P
Cytuj PW

Pieszy jest również uczestnikiem ruchu i tak samo jak kierowców dotyczą i jego przepisy ruchu drogowego. To, że postawi nogę na ulicy jeszcze nie oznacza, że ma pierwszeństwo i może wtargnąć na jezdnię. Na prostej drodze to samochód ma pierwszeństwo przed pieszym, ale pozostaje kwestia kultury. Ja staram się przepuszczać pieszych, ale piesi też czasami przeginają, bo jak wylezie grupka zasmarkanych szczylów i lezie w tempie zdychającego ślimaka to mam ochotę rozmazać ich po przedniej szybie.
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW

pan duze p dnia 2010-01-29 23.06 napisał(a):
za komuny było o wiele lepiej niż teraz. teraz to jest same chamstwo  i skurwy............ . komuno wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przynajmniej za komuny każdy miał robotę nawet jak nie chciał pracować - "ustawa o niebieskich ptakach" :D

Post edytowany przez hagar dnia 2010-01-30 17.28.59
Cytuj PW

Szlag mnie trafia jak słyszę, że za komuny było dobrze. Dobrze mieli tylko wybrańcy. Wcale nie chwale tego systemu. Jak jest w komunie to proszę pojechać na Kubę lub Białoruś a i Korea Płn. Pozdrawiam :))) Precz z Komuną !!!

--

Cytuj PW

hagar chociaż ty jesteś dobrze myślącym , nie to co ten stary komandos. tylko obrażać ludzi potrafi na tym forum. stary komandos tzn. stary a głupi ........ żal mi go. za komuny to każdy miał prace i zbierał te latka do emerytury. a teraz ? nie ma pracy i jeszcze chcą wiek emerytalny podnieść i co teraz jest lepiej? powtórzę jeszcze raz KOMUNO WRÓĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytuj PW Wyślij e-mail

stary komandosie odśnieżyłeś swoje podwórko ? jak tak to idź komuś pomóc odśnieżać jak nie odśnieżyłeś to WEŹ SIĘ ZA ROBOTĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytuj PW Wyślij e-mail

Nie mam zamiaru nikogo obrażać ale nie wiem ile macie lat i czy żyliście w czasie komuny. Czy wiecie co to jest państwo policyjne, kolejki żeby cokolwiek kupić i.t.d. jak wtedy wyglądały Bytowskie kamienice, ulice, remonty tylko dla towarzyszy i ormowców. Wiem, że teraz jest źle i samemu mi się dobrze nie powodzi. Ale zostawcie tą komunę...

--

Cytuj PW

Mieszkam w centrum Bytowa i odśnieżam bez przerwy od centrum i podwórko. Pozdro :)))

--

Cytuj PW

Za komuny było fajnie, szczególnie podobał mi się recycling makulatury, wycierało się dupę starymi gazetami, bo srajtaśmy nie było. A jak pierwszy raz zobaczyłem banana to mi gały prawie z orbit wyskoczyły, faktycznie było świetnie! Podobał mi się jeszcze widok dzieci zbierających słodycze z ulicy jak szwaby rzucały z samochodów i potem się nabijały z biedaków. Komuno wróć, bo niektórzy chcieliby żeby znowu w sklepach była tylko musztarda i ocet. Co z tego, że była praca jak nie było na co pieniędzy wydawać?
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW

Biednie to się napewno żyło, tylko nie było sytuacji, że ludzie w śmietnikach grzebali tak jak dzisiaj w poszukiwaniu jedzenia, czy puszek, żeby dozbierać np. na bułkę ( nie mówię o żulach zbierających na piwo).
A dodatkowo mogliśmy się pośmiać jak np. p. Urban chciał wysłać Reganowi śpiwory dla bezdomnych, żeby nie zamarzli bo u nas takowych nie było :D
Cytuj PW

hagar dnia 2010-01-30 15.10 napisał(a):
alica dnia 2010-01-30 13.06 napisał(a):

Podam Ci najśmieszniejszy kawał na świecie jaki słyszałem. Słyszałem ich wiele, ale przy tym to totalnie się ubawiłem. Nawet w sejmie go opowiadali :P
Art.2 Konstytucji RP : Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.

Tyle w temaci Państwa prawa :P

niestety ale to jest dość gorzki żart.
ale Ty możesz coś z tym zrobić - przecież nie musisz siedzieć biernie i patrzeć na to

pozdrawiam
www.kaszebskorewolucejo.pl

--
Cytuj PW Wyślij e-mail

stary komandos dnia 2010-01-30 21.50 napisał(a):
Nie mam zamiaru nikogo obrażać ale nie wiem ile macie lat i czy żyliście w czasie komuny. Czy wiecie co to jest państwo policyjne, kolejki żeby cokolwiek kupić i.t.d. jak wtedy wyglądały Bytowskie kamienice, ulice, remonty tylko dla towarzyszy i ormowców. Wiem, że teraz jest źle i samemu mi się dobrze nie powodzi. Ale zostawcie tą komunę...

PRL pamiętam podejrzewam lepiej niż ty (albo tak samo dobrze)

socjalizm to chleb i wolność. za prlu nie było ani chleba ani wolności - więc jakim prawem używasz słowa "komuna" i myślisz o PRLu "socjalizm"? równie dobrze mógłbyś powiedzieć "wyspy kanaryjskie"
jeśli chcesz zobaczyć co to znaczy wczesny socjalizm - to zapraszam do Szwecji, Norwegii, Finlandii - tam na wprowadzonej w praktykę myśli socjalistycznej, ponad pół wieku temu społeczeństwa zostały wyprowadzone z potwornej biedy do poziomu takiego, że dziś ty, z dostatniej Polski Donalda Tuska, tam jezdzisz zarabiać.

pozdrawiam

Post edytowany przez alica dnia 2010-01-31 02.25.54

--
Cytuj PW Wyślij e-mail

Strony: 1 2
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA