miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Zaatakował kolegę nożem
Strony: 1 2
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

A UNOSZE SIE, BO TA SPRAWA WAS NIE DOTYCZY, WIEC PO CO SIE WYPOWIADAC? A ON NAPEWNO NIE BEDZIE "CWELEM" JAK TO KTOS NAZWAL. NIE ZNACIE TEGO CZLOWIEKA, NIE WIECIE KIM BYL NA WOLNOSCI, A JUZ TYM BARDZIEJ KIM BYL I JAKIE MIAL POWAZANIE W WIEZIENIU!!!
Cytuj PW Wyślij e-mail
Poinformuj o poście moderatora forum

w JAKIM śWIECIE WY ZYJECIE? mYSLICIE,ZE ZA DARMO SIE KOGOS DZGA NOZEM?POZA TYM CO TO ZA OCHRONIARZ,KTORY PIJE W CZASIE PRACY I WSZCZYNA AWANTURY...
Cytuj PW Wyślij e-mail

widać Mariola po twoich wypowiedziach, że i dla Ciebie więźenna maniera, to chleb powszedni. wysublimowanej logiki próżno się doszukać...
Chciałbym Cię uświadomić, że portal gazety bytowskiej nie skupia li tylko ludzi o więziennej przeszłości, a swoboda wypowiedzi dozwolona jest w rozciągłości ogranicznej regulaminem.

p.s. używaj normalnej czcionki. nie wypada krzyczeć non stop.
www.google.pl ---> NETYKIETA

p.s. 2 jak chcesz to załóż nowy wątek, w którym będziesz mogła uświadamiać normalnych ludzi JAK jest w więzieniu, JAKIE obowiązują tam reguły czy też JAKI słownik...

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator
"...jeśli ktoś sobie roi, że sobie roi, że sobie nic nie roi - albo na odwrót..." by S. Lem
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW

MariolaKarcz dnia 2009-06-10 07.43 napisał(a):
SPRAWA POSZLA Z ART. 155,CZYLI NARUSZENIE GODNOSCI OSOBISTEJ Z LEKKIM USZKODZENIEM CIALA... A 3 M-CE TO KARA NAJWYZSZA,JAKA SAD MOGL ZASTOSOWAC, BO TO TYLKO SANKCJA I TE 3 M-CE ZNACZA TYLKO TYLE,ZE W TYM CZASIE MUSI SIE ODBYC SPRAWA!!!

Większych bredni nie słyszałem. No chyba, że wystąpienia polityków polskich w parlamencie.

Uświadomienie:
Art.155 KK jest przestępstwem polegającym na tym, że ktoś nieumyślnie powoduje śmierć człowieka - przestępstwo przeciwko życiu bądź zdrowiu. O naruszeniu godności nie ma tu mowy inne przestępstwo !!! A lekkie bądź średnie uszkodzenie ciała to 157 kpk.
Po drugie zastosowanie aresztu jest środkiem zapobiegawczym, a nie karą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stosowany może być max na 3 mce z opcją przedłużenia, jeżeli jest o to wniosek !!!!!!!!!!!!!! patrz. KPK

Ja bym zmienił kwalifikację czynu na 148 w związku z 13 par.1 kk. Z taką kosą w człowieka? No niech by trafił w tętnicę to byłaby kicha.

To tak dla uświadomienia ]:->

Post edytowany przez hagar dnia 2009-06-10 13.13.55
Cytuj PW

nie ja zaczelam pisac slownikiem wieziennym! to tyczylo sie powyzszego postu cytuje "cwel wiezienny"... i jezeli ktokolwiek smie zwracac mi uwage o przestrzeganie regulaminu, niech najpierw zajmie sie soba i nikogo publicznie nie obraza ani nie oczernia
Cytuj PW Wyślij e-mail

157 :)
Cytuj PW Wyślij e-mail

Do tej negatywnie zemocjonowanej pani Marioli.
Otóż droga Marioloo ,nie jestem jak mi zarzucasz tchórzem ,ale tak śmiesznie się złożyło że na imię mam akurat Krzysztof . No i żeby było już całkiem dowcipnie nazywam się Suchy. Usatysfakcjonowana?
Cytuj PW Wyślij e-mail

Mezzo-a co to ma wspolnego? On nie ma na nazwisko Suchy...poza tym ja naprawde nie chce nikogo bronic, bo jestem tego zdania, ze NIKT nie ma prawa NIKOGO dzgac nozem ani narazac niczyjego zycia na niebezpieczenstwo.Takie sprawy załatwia sie w inny sposob! Aczkolwiek przykro mi, ze w artykule została oczerniona tylko jedna strona. Jak juz sie pisze o takim czyms,to niech to bedzie cala prawda, bo zastanawia mnie to,ze tak komentujecie,ale nikt z Was nie zastanowil sie dlaczego S. zaatakowal,bo przeciez za darmo sie takich rzeczy nie robi. Powiem wiecej, zawsze bylam za tym, zeby uaktualniono kodeks Hammurabiego i zeby zastosowano go rowhniez w Polsce.Kto ugodzil,powinien rowniez zostal ugodzony, a kto oczernil, powinien rowniez zostac oczerniony...
Cytuj PW Wyślij e-mail

MariolaKarcz dnia 2009-06-11 17.35 napisał(a):
.... bo jestem tego zdania, ze NIKT nie ma prawa NIKOGO dzgac nozem...

lol - to ja pozwole sobie zacytowac twoja wczesniejsza wypowiedz: "TEN STANAL POPROSTU W JEGO OBRONIE! WBIL MU NOZ W BOK."

po prostu kuffa, po prostu wbil mu noz. no najzwyczajniejsza rzecz pod sloncem.

masz cos pod kopula poukladane?
Cytuj PW

czlowiek o zdrowych zmyslach czyli normylny psychicznie nikogo nie atakuje nozem.
mozna sie pobic, poszarpac, wyzwac itd ale jeszcze raz powtarzam ze nikt normalny umyslowo nie uzywa noza przeciwko innemu czlowiekowi obojetne jak na niego zly jest.
Za nozownictwo powinny byc duzo ostrzejsze kary niz 5 lat.
Cytuj PW

O !!!!!!!!!!!!
znowu ciekawy temat z bytowa, czyli cos sie dzieje.
Cytuj PW Wyślij e-mail

Enerci dnia 2009-06-11 22.57 napisał(a):
...mozna sie pobic, poszarpac, wyzwac itd ale jeszcze raz powtarzam ze nikt normalny umyslowo nie uzywa noza przeciwko innemu czlowiekowi...

dokladnie - geba nie szklanka, nie zbije sie. mozna sobie twarze okladac i trudno. ale nie z nozem.
Cytuj PW

Qube- ja pod "kopula" mam wszystko poukładane i prosze mi tu nie ublizac,bo to jest łamanie regulaminu!
Cytuj PW Wyślij e-mail

moze lepiej sie odniesiesz jakos do tego co tam zacytowalem? czy brak argumentow?
Cytuj PW

nikt normalny...zgadzam sie, ale gdybys nie mial nic innego pod reka, to nie wiem,co bys zrobil...
Cytuj PW Wyślij e-mail

czy pozwolilbys, zeby ktos 3 razy wiekszy bil twojego brata...i pewnie bys stal i sie przygladal, co?
Cytuj PW Wyślij e-mail

MariolaKarcz dnia 2009-06-13 11.59 napisał(a):
ale gdybys nie mial nic innego pod reka,
No to szczęście ze siekiery nie było pod ręką
Cytuj PW

MariolaKarcz dnia 2009-06-13 12.01 napisał(a):
czy pozwolilbys, zeby ktos 3 razy wiekszy bil twojego brata...i pewnie bys stal i sie przygladal, co?
Normalny człowiek wtedy dzwoni na policje
Cytuj PW

http://bytow.naszemiasto.pl/wydarzenia/1009384.html
Cytuj PW

MariolaKarcz dnia 2009-06-13 12.01 napisał(a):

Kochana prawo karne przewiduje coś takiego jak pomoc konieczna. Oznacza to, że każdy ma prawo zareagować w taki sposób, aby uchronić cudze dobro przed wyrządzeniem szkody (np. zatrzymanie złodzieja, obezwładnienie napastnika itp.)
Skoro wobec tego człowieka został zastosowany środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania to znaczy, że tak nie do końca było tak jak mówisz ( sąd opiera się na dotychczasowym materiale dowodowym). Oznacza to, że albo sama nie wiesz jak to było, albo nie są znane Ci inne okoliczności . Dziwi mnie tylko jedna rzecz, że skoro stanął w obronie bitego to jakoś, żaden ze świadków o takim zdarzeniu nie zeznawał. Co do skazania dojdzie na pewno tylko pytanie czy potraktowane to będzie jako przekroczenie zasady pomocy koniecznej (analogia do obrony koniecznej) czy pójdzie po całym czyli ciężkie uszkodzenie ciała.

Post edytowany przez hagar dnia 2009-06-13 16.58.59
Cytuj PW

Enerci dnia 2009-06-11 22.57 napisał(a):
mozna sie pobic, poszarpac, wyzwac itd
Kilka sierpowych i by bylo po sprawie
Cytuj PW

dostal klient juz konkretny wyrok czy jeszcze odpoczywa w areszczie tymczasowym ?
za uzycie noza powinna byc ostra kara.
ja bym dala odrazu maxymalny wyrok 5 lat i dodatkowo ciezka prace w tym czasie tam.
Cytuj PW Wyślij e-mail

No tak na pewno się pokłócili i doszło do tego że trzeba było aż nóż wyciagać? Napewno gdyby nie alkohol to nic by takiego nie było...

--
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW

Jeden wniosek z tego wynika. Miejsca takie jak "U Romana" albo "U Stacha" traktować jak wielkie zło i należy te miejsca omijać szerokim łukiem. Siedzą tam najcześciej same nieroby i podejrzane lumpy. Powinno się zorganizować łapanke na takie typy i przetrzymywać w odosobnieniu na ich koszt.
Cytuj PW Wyślij e-mail

uu stary nie pisz takich rzeczy bo zaraz będzie wojna na forum...

--
Cytuj PW Wyślij e-mail

Strony: 1 2
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA