miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Rycerze z pasją
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

Leszek Szymczak napisał(a):
Rozmowa o rycerstwie i nie tylko z Tadeuszem Książkiem i Aleksandrem Kikcio ze stowarzyszenia Odtwórstwa Historycznego Bracia herbu Gryf.

Czytaj pełny tekst artykułu
Cytuj PW Strona WWW
Poinformuj o poście moderatora forum

"tadeusz ksiazk..... Obecnie tylko bractwo obsługujące parking przyzamkowy, ma tam swoją siedzibę. Drużyna Wojów Pomorskich Jastrząb, my takiej siedziby na zamku nie mamy."

widze ze komus jeszcze nie przeszedl zal po straconej kiedys posadce.

pse pani, pse pani!!! a oni majom a ja nie!!
Cytuj PW

Ładnie tak łączyć zainteresowania z polityką?
Patrząc na czas ukazania sie artykułu zalatuje tu troche darmowa kampanią.
Cytuj PW

Józef dnia 2006-10-20 20.54 napisał(a):
Patrząc na czas ukazania sie artykułu zalatuje tu troche darmowa kampanią.

nie sposob sie nie zgodzic.
Cytuj PW

Józef dnia 2006-10-20 20.54 napisał(a):
zalatuje tu troche darmowa kampanią.

ta, najlepiej zawiesić działalność portalu do czasu wyborów, bo jeszcze się cos politycznego trafi ;)

--
* www.pajacyk.pl - warto kliknąć w dobrej sprawie :D
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW

widzisz nefal, Ty to masz łeb na karku! a tak z drugiej strony to faktycznie od czasu istnienia gby nic o politycznym charakterze się nie pojawiło...dopiero teraz przed wyborami...ot polityka

--
!?!
Cytuj PW

"pse" Panie qube
Widzę, że nie potrafi Pan zrozumieć pewnych spraw.
Wyjaśnię to Panu na poniższym przykładzie, aby było jaśniej.
Dostaje Pan Mercedesa (nasz zamek jest taki w porównaniu z innymi), jednak dokumenty, kluczyki i pieniążki na paliwo ma Pan i Władca (burmistrz) i to on decyduje gdzie samochód i kiedy ma jechać. Masz samochód, ale aby cokolwiek z nim zrobić musisz biegać do Pana i od jego widzimisie lub potrzeby chwili zależy, co będziesz z samochodem robił. Czy takie coś by Ciebie zadawalało? Bo mnie nie. A tak właśnie wygląda ta posadka, o której mówisz. Było trochę szumu z fosą w mediach i dalej nic. Porównaj zamek z 1996 i 2006 roku i zobaczysz jak nie wiele się zmieniło. Osobiście uważam, że w takim wydaniu taka posadka jest zbędna i kosztowna dla miasta. Równie dobrze można zamek oddać w administrację jakiejś firmy obsługującej wspólnoty mieszkaniowe. Taki sam byłby efekt i byłoby taniej.

Co do łączenia zainteresowania z polityką, to się z wami zgadzam.
Chciałbym żyć w normalnym kraju, w którym nie musiałbym tracić czas na przekonywanie polityków czy urzędników do oczywistych rzeczy. Dlatego postanowiłem startować. Jeden polityk do przekonania mniej.
Cytuj PW

"Co do łączenia zainteresowania z polityką, to się z wami zgadzam.
Chciałbym żyć w normalnym kraju, w którym nie musiałbym tracić czas na przekonywanie polityków czy urzędników do oczywistych rzeczy. Dlatego postanowiłem startować. Jeden polityk do przekonania mniej."

polityczna propaganda - jestem to w stanie zrozumiec. wreszcie jakos do korytka trzeba sie dopchac. ale dlaczego na forum? moze tak wysuplac troche miedzi i uczciwie zaplacic za jakas reklame czy spot wyborczy. troche umiaru bo to nie jest program "sto pytan do..."

chyba ze cos przegapilem i ten artykul jest faktycznie platnym ogloszeniem wyborczym. ale jakos nie widze tego w naglowku. no ale jeszcze jedna sprawa - przeciez to jest portal prywatny i kiedys na tym forum dano mi do zrozumienia (ze strony moderatorow) ze nie wszystkie opinie sa zgodne ze stanowiskiem redakcji po czym je usunieto.

a tak poza tym to z zainteresowaniem czytalem ten artykul bo nie moglem sie doczekac w ktorym momencie pan t.k. nawiaze do swoich przeciwnikow z zamku. i nie zawiodlem sie! dawne rany ciagle bola.
Cytuj PW

Cofam to o kampanii. Ostatnio nawet to, że ktoś poszedł na "przymusowy" urlop staje się chwytem reklamowym.
Miło mieć okazję poznać osobę która byc może będzie nas reprezentować.

Nie wiem dlaczego tylko jedno bractwo ma mieć siedzibę na zamku. Miejsca przecież na nim nie brakuje. Nie mam pojęcie o relacjach między wami, ale dlaczego działacie osobno? To chyba nie wychodzi nikomu na zdrowie. Kto, na kogo i o co?

Co się dzieje z zamkiem wszyscy wiemy. Nic. Jeśli faktycznie człowiek ma pomysł, to dlaczego by nie? Taki potencjał jaki stwarza zamek się często nie zdarza. Tu nie trzeba niczego nowego wymyślać. Wystarczy na początku spojrzeć na Gniew, Golub-Dobrzyń, czy Malbork.
Cytuj PW

Zgadzam sie z Toba Jozefie:) Zgoda bubuje niezgoda rujnuje.... Brac rycerska moze wniesc w nasz zamek duzo zycia i sprawic ze stanie sie on duuuzo ciekawszy niz dotychczas. Zamek bez rycerzy to jak kinder niespodzianka bez niespodzianki. Zamiast sie klocic i sobie dogryzac lepiej sie zjednoczyc. Wasza pasja powinna was laczyc nie dzielic... Tak mi sie wydaje...
Cytuj PW Wyślij e-mail

Panowie rycerze: w czym problem?
Tu potrzeba męskich decyzji i męskich gestów.

Post edytowany przez Józef dnia 2006-10-23 18.55.32
Cytuj PW

Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA
PolmorDrutex SA. Najlepsze okna... Bez kitu!!!