miasto Bytów w internecie

Fotografia lubna
Reklama i Ogłoszenia Ogłoszenia Drobne Katalog Firm

Temp. w Bytowie: b.d.
Szukają na mnie haka
Strony: go to first ... 2 3 4 5 6 ... go to last
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek

Proponuje w obronie GBY skorzystac z Prawa Uni Europejskiej, ponizej Podstawowe Prawa UE- ( niestety strony w jezyku polskim jeszcze nie uruchomiono ) w kazdym razie mozna w Brukseli uzyskac Pomoc Prawna. < fox <

( §Freiheiten - tam zawarte sa tez Ustawy o Wolnosci Prasy )

MENSCHENRECHTE >
JUSTIZ, FREIHEIT UND SICHERHEIT >
GRUNDRECHTE IN DER EUROPÄISCHEN UNION
• Die Grundrechtecharta
• Jahresbericht der Europäischen Union über die Menschenrechte 2003, 2002, 2001
• Aktionsprogramm Daphne (2000-2003) - Daphne II (2004-2008)
• Wahrung und Förderung der Grundrechte: Mitteilung zu Artikel 7 des Vertrags über die EU
• Das Haager Programm: Zehn Prioritäten für die nächsten fünf Jahre
FREIHEITEN
• Datenschutz
• Bildung
• Rechte der Arbeitnehmer:
o Die Gemeinschaftscharta der sozialen Grundrechte
o Die Freizügigkeit der Arbeitnehmer
• Asylpolitik
• Unternehmen
o Gleichstellung sowie Bekämpfung von Diskriminierungen in einer erweiterten Europäischen Union
o Programm zur Bekämpfung der Diskriminierung (2001-2006)
o Chancengleichheit zwischen Frauen und Männern
o Bekämpfung von Rassismus, Ausländerfeindlichkeit und Antisemitismus
• Soziale Maßnahmen für Zielgruppen
• Öffentliches Gesundheitswesen
• Grünbuch über die gegenseitige Anerkennung von Überwachungsmaßnahmen ohne Freiheitsentzug im Ermittlungsverfahren

Cytuj PW
Poinformuj o poście moderatora forum

mogles dac fox linke - skoro nieprzetlumaczone... :/

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator
"...jeśli ktoś sobie roi, że sobie roi, że sobie nic nie roi - albo na odwrót..." by S. Lem
Cytuj PW Wyślij e-mail Strona WWW

utrOne dnia 2006-01-17 16.29 napisał(a):
mogles dac fox linke - skoro nieprzetlumaczone... :/

Ok. masz racje Sorry ! to z braku czasu! < fox <

Ps. probuje znalezc cos w jez. polskim !
Cytuj PW

-Policja zrobiła ze mnie bandytę- to słowa Pana Leszka Sz. .
Panie Leszku, media mogą zrobić wiele dobrego jak i wiele złego. Przypominam sobie jak Pan wraz ze sławetną- jak go nazywają wszyscy- tzw. Tubą w Brzęczykowie w swojej gazecie narobił wiele złego mojemu dobremu koledze. Wespól razem osądziliście go przed czasem, jak się okazało później- bezpodstawnie. Współczuję Panu,że z Panem też tak postąpiono. Najpierw 100% podstawa , a później osąd. Taka rana się nie zabliźnia szybko.
Cytuj PW

oj Leszek w nie ciekawe gowno wlazles, jakos z tego wyjdziesz, trzymaj sie.
Cytuj PW Wyślij e-mail

pechowiec dnia 2005-12-08 22.32 napisał(a):
Wolność jest to prawo czynienia wszystkiego tego, na co ustawy pozwalają...
No cóż - Do Bytowa nie dotarły jeszcze "ustawy"

Dla Przypomnienia !!!

Prawo Prasowe

Prasa, zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej, korzysta z wolności wypowiedzi i urzeczywistnia prawo obywateli do rzetelnej informacji, jawności życia publicznego oraz kontroli i krytyki społecznej.
Prawo prasowe, sprowadza się do stworzenia dziennikarzom możliwości zapoznania się z informacją.
Prawo dostępu do informacji publicznej, w tym także prawo dziennikarza do takiej informacji, nie ma charakteru absolutnego i podlega ustawowym ograniczeniom. Z obowiązku udzielenia prasie informacji o swojej działalności nie można wyprowadzać istnienia prawnego obowiązku udostępniania treści umów cywilnych, których stronami (stroną) są także inne podmioty.

Odmowa udzielenia dziennikarzowi informacji, uzasadniana zwróceniem się przez dziennikarza do osoby nie upoważnionej do udzielania informacji, stanowi naruszenie ustawowego obowiązku udzielania prasie informacji o swej działalności.

Każdy obywatel, zgodnie z zasadą wolności słowa i prawem do krytyki, może udzielać informacji prasie. Nikt nie może być narażony na uszczerbek lub zarzut z powodu udzielenia informacji prasie, jeżeli działał w granicach prawem dozwolonych. Prawo prasowe określone w nich podmioty mają obowiązek udzielania prasie informacji o swej działalności - z wyjątkiem odmowy dokonanej ze względu na ochronę tajemnicy państwowej i służbowej oraz innej tajemnicy chronionej ustawą. Na żądanie redaktora naczelnego pisemną odmowę udzielenia informacji doręcza się redakcji w terminie trzech dni ze wskazaniem jej powodów, a odmowę lub niezachowanie określonych wymogów można zaskarżyć w terminie miesiąca.

Prasa oznacza publikacje periodyczne, które nie tworzą zamkniętej, jednorodnej całości, ukazujące się nie rzadziej niż raz do roku, opatrzone stałym tytułem albo nazwą, numerem bieżącym i datą, a w szczególności: dzienniki i czasopisma, serwisy agencyjne, stałe przekazy teleksowe, biuletyny, programy radiowe i telewizyjne oraz kroniki filmowe. Prasą są także wszelkie istniejące i powstające w wyniku postępu technicznego środki masowego przekazu, w tym także rozgłośnie oraz tele - i radiowęzły zakładowe, upowszechniające publikacje periodyczne za pomocą druku, wizji, fonii. Prasa obejmuje również zespoły ludzi i poszczególne osoby zajmujące się działalnością dziennikarską.

Dziennikiem nazywany jest ogólnoinformacyjny druk periodyczny lub przekaz za pomocą dźwięku oraz dźwięku i obrazu, ukazujący się częściej niż raz w tygodniu.

Czasopismem jest druk periodyczny ukazujący się nie częściej niż raz w tygodniu, a nie rzadziej niż raz w roku.

Materiałem prasowym jest każdy opublikowany lub przekazany do opublikowania w prasie tekst albo obraz o charakterze informacyjnym, publicystycznym, dokumentalnym lub innym, niezależnie od środków przekazu, rodzaju, formy, przeznaczenia czy autorstwa.

Dziennikarzem jest osoba zajmująca się redagowaniem, tworzeniem lub przygotowywaniem materiałów prasowych, pozostająca w stosunku pracy z redakcją albo zajmująca się taką działalnością na rzecz i z upoważnienia redakcji.

Redaktorem jest dziennikarz decydujący lub współdecydujący o publikacji materiałów prasowych.

Redaktorem naczelnym jest osoba posiadajšca uprawnienia do decydowania o całokształcie działalności redakcji.

Redakcją nazywana jest jednostka organizująca proces przygotowywania (zbierania, oceniania i opracowywania) materiałów do publikacji w prasie.

Zadaniem dziennikarza jest służba społeczeństwu i państwu. Dziennikarz ma obowiązek działania zgodnie z etyką zawodową i zasadami współżycia społecznego.

Dziennikarz ma obowiązek zachowania w tajemnicy. Zwolnienie od obowiązku zachowania tajemnicy dziennikarskiej może nastąpić tylko wtedy, gdy przesłuchanie dziennikarza w charakterze świadka ma dotyczyć objętych tajemnicą okoliczności niezbędnych dla rozstrzygnięcia danej sprawy karnej.
Niezbędność ta oznacza niemożliwość dokonania ustaleń przy pomocy innych środków dowodowych, przy jednoczesnym wyczerpaniu istniejących w danej sprawie źródeł dowodowych.

Cytuj PW

Jeszcze jest PRAWO w tym państwie

======================================== =======

Dziennikarz Andrzej Marek opuścił areszt
Dziennikarz Andrzej Marek, skazany na trzy miesiące więzienia za pomówienie urzędnika wyszedł po południu ze szczecińskiego aresztu, w którym przebywał od poniedziałku.
Decyzją Trybunału Konstytucyjnego wykonanie kary wobec dziennikarza zostało wstrzymane.

Marek po wyjściu z aresztu powiedział, że "nie jest do końca zaskoczony, ponieważ wierzył, że są takie siły i politycy, którzy nie zaakceptowali jego pobytu w więzieniu". "Jestem szczęśliwy" - dodał.

O tym, że wyjdzie na wolność dowiedział się godzinę wcześniej. Po Marka przyjechała żona.

pozdrawiam, cegła , j.

--
o prawie wszystkich nickach na forum/ha, ha.../
Cytuj PW

[quote=cegła,2006-01-18 17.11]Jeszcze jest PRAWO w tym państwie

---[P...cegła] Ale nie w Bytowie...

--
fajnie jest, będzie lepiej???
Cytuj PW

Sz.Kolego - witaj w klubie, a pierwszy to raz staniesz przed obliczem Sądu za naruszenie godności cara (kimkolwiek on jest)? spokojnie i bez paniki, kolega z Polic właśnie po ogłoszeniu wyroku dostał tyle propozycji z innych gazet, że lepszej reklamy nam sądy i owe lokalne bosy zrobić nie mogą głowa do góry, są jeszcze tacy koledzy, jak piszesz, co krzywdy nam zrobić nie dadzą (sam się o tym przekonałem) - napisałem wówczas na Twoim Portalu, zróbmy jakąś pikietę w Bytowie, a pomogę ją nagłośnić przez znanych mi dziennikarzy (szkoda, że nie kartuskich, ale oni w większości są zawsze pro-rządowi) , jestem do dyspozycji, a i z Kartuz drużynę zbierzemy na wyjazd celem poparcia dla Ciebie i wolności słowa, trzymaj się

Janusz Szczepański - dziennikarz, współpracownik Portalu Kartuzy.info, oraz innych tytułów, także ogólnopolskich

--
XXI wiek wiekiem cenzury
Cytuj PW Wyślij e-mail

A mnie się dupa kraje z rozpaczy jak to czytam !!!
Bytów jest przesiąknięty KOMUNĄ i kolesiami z tamtych lat którzy do tej pory pierdzą w swoje stołki i robią małpie miny.
Ta cała transformacja po 89r zlasowała im mózgi,pozakładali maski demokratów i świrują PAWIANA.
A mnie aż cofa aby puścić na nich pawia.
Mam nadzieję p.Redaktorze,że znajdzie się ktoś normalny i załatwi pana sprawę pozytywnie czego panu życzę.

--
...dyskretny chłód
Cytuj PW

Nie daj im się

--
M
Cytuj PW

Dziwimy się ,że tak jest, to poczytajmy sobie poniższy artykuł.
======================================== ======

http://www.gazetaprawna.pl/dzialy/6...3.2....3.2.1.1.0.1.htm

--
Cytuj PW

Szanowny Panie Prokuratorze!
uprzejmmie donoszę ,że w dniu dzisiejszym przy opisie wypadku jaki się zdarzył w Warszawie gdzie zgineło 5 osób jeden z forumowiczów podrzegał do przestępstwa tymi słowy"powiesić za jaja warszawiaka" pisząc o kierowcy biorącego udział w tym zdarzeniu.Z tego co pamiętam podobne sformuowanie padło przy sprawie Komornika i Pan wszczął postępowanie w związku z tym myślę że i tu postawi Pan zarzuty.Sprawa jest poważna na tyle że myślę że Pan nie odpuści.

Nie pozdrawiam
Cytuj PW

sorki ale był błąd w doniesieniu.Słowa komętującego brzmią tak:POWIESIĆ CWANIAKA WARSZAWSKIEGO ZA JAJA"
portal onet.pl artykuł tragedia w warszawie nick j23 20.02.2006 godz21.42 Czy to wystarczy?
Cytuj PW

P..andrzej337! Za takie powiedzenie obraził się czy nawet w....ł się pan...
Być może dlatego że on, nie ma "jaj"!

--
fajnie jest, będzie lepiej???
Cytuj PW

..."wierzę w Boga,bo życie to cud ale nie wierzę w sprawiedliwość śmiertelnych osób. "

--
...dyskretny chłód
Cytuj PW

Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie

======================================== =====

I chyba nic więcej nie potrzeba pisać, prawda? pozdrawiam cegła ,j.

--
Cytuj PW

Kochani Czytelnicy gby.

Cała sytuacja jest dla mnie irytująca i doprawdy nie moge wciąż uwierzyc, ze dzieje sie naprawde. Prokurator, ktory tak wiele spraw umorzył mną zajął się szczególnie. Szukał i znalazł paragraf, aby zamknąc usta mi i moze portal gby.pl

Jakaś paranoja.

W poniedzialek przesluchano mnie jak bandziora, postawiono zarzuty, ze prowadze gby.pl nielegalnie, bo bez wpisu do rejestru dziennikow i czasopism. Za to grozi grzywna lub ograniczenie wolnosci!!! Coż z tego, że wyjasniałem, ze zwyczajnie jak miliony ludzi (kazdy moze to zrobic) wykupilem domenę i po prostu nazwałem ją www.gazetabytowska.pl i www.gby.pl Nazwalem swoja strone www Gazeta Bytowska dlatego, ze przed laty wydawalem taki tygodnik w Bytowie. Jesli trafie pod sąd, a na to sie zanosi, szykuje sie precedensowy wyrok. Albo sąd uzna, ze nalezy rejestrowac kazda strone www, bo przeciez ja nic innego nie mam, jak wlasnie wlasna strone www, albo odrzuci oskarzenia prokuratora. Jesli nakaze mi jako wlascicielowi domen www.gby.pl i www.gazetabytowska.pl zarejestrowac je w sadzie, to kazdy z Was, ktory ma swoja strone, portal, serwis, zbiera i publikuje w nim materialy, bedzie zobowiazany zarejestrowac sie rejestrze dziennikow i czasopism. Dotyczy to milonow stron w calej Polsce. W samym Bytowie tez setek od bytow.pl, bytow.priv, bytovia.pl. kurierbytowski.com.pl, itd, itd..bo gazetabytowska.pl w niczmy nie wyroznia sie od pozostalych - podobnie jak inni, zbiera i publikuje teksty w internecie, ale wedlug prokuratora i policji skoro ma w tytule gazeta, wiec nią jest. P A R A N O J A

Drugi zarzut jest taki, ze odpowiadam, ze wpisy na forum. Nie chce rozwijac watku prosze wejsc na jakikolwiek inny portal onet.pl wp.pl i wejsc na czat czy forum.
Czy właściciel plotu odpowiada za plakat, ktory ktos na nim powiesił? Czy producent nozy odpowiada, za to, ze tym nozem kogos zraniono? NIE. Nie moge odpowiadac za slowa, ktorych nie napisalem, ale wg Jana Zborowskiego - TAK.

O calej sprawie jest juz glosno w mediach. Jesli Zborowski postawi mnie przed sadem o Bytowie bedzie wiedziala cala Polska. Nie boje sie stanąc przed sadem, bo wiem, ze i tak zwyciezy WOLNOSC SLOWA i wiem, ze Bytów nie lezy na Białorusi, ale w demokratycznej i wolnej Polsce.

Pozdrawiam Wszystkich Czytelnikow gby.pl Prosze, trzymajcie za mnie kciuki, bo bardzo potrzebuje w tych trudnych chwilach wsparcia.

Cytuj PW

jak juz pisalem IMO nie masz sie czym przejmowac. nawet jesli ograniczony sad pomimo staran twojego adwokata wyda wyrok skazujacy - zawsze mozesz sie odwolac do instancji wyzszej - co jak sadze raz na zawsze zalatwi sprawe. potem juz tylko pozostanie ci podanie do sadu prokuratora i sedziego o nieudolnosc i nepotyzm oraz o znieslawienie i odpowiednie odszkodowanie.
pozdrawiam.

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator
"...jeśli ktoś sobie roi, że sobie roi, że sobie nic nie roi - albo na odwrót..." by S. Lem

A wiec mamy nareszcze jasnosc sprawy.

Mozemy tutaj mowic o dwoch aspektach sprawy tzn.

Nr 1 Pan Prokurator jako Przedstawiciel i Osoba chroniaca Prawo

przeciwko L. Szymczakowi - oczywiscie WYKLUCZAMY jakikolwiek

podtekst wystepowania tu interesow prywatnych, czy niecheci!

Chodzi tu oczywiscie o CIEZKIE Przestepstwa dokonane przez W/w

L.Sz. na niwie propagandy prasowej - via GBY. !!!

Oczywiscie Prokuratorskim obowiazkiem jest postawienie za tak

Ciezkie Przestepstwa pod Pregiezem Sprawiedliwosci.!!!

Aspekt Nr 2 Pan Prokurator jako Przedstawiciel i Osoba , ktora

powinna! chronic Prawo przeciwko GBY. pl - i tu oczywiscie

wykluczymy jakiekolwiek inne interesy jak tylko Stanie w Obronie

Prawa i praworzadnosci , a to wszystko li i wylacznie dla dobra

Spolecznosci bytowskiej i nie tylko.?

I tu oczywistym faktem jest , ze nalezy natchmiast rozpetac

kampanie prowadzaca do liwidacji tak dekstruktywnej internetowej

strony GBY a przede wszystkim wrogiego FORUM czytelnikow.

Zapraszam Uczestnikow Forum do Analizy powyzszych Aspektow Sprawy P. przeciwko L.Sz. i GBY i przedstawiania pytan i wnioskow.
Po zebraniu odpowiednich materialow jako Uczestnicy Forum przedstawimy Nasze oficjalne stanowisko w tej sprawie.

< zycze zdrowia fox <
Cytuj PW

Cisza nastala taka !

czy moze popelnilem jakis nietakt czy moze obrazilem kogos ???

Temat stracil swoja dynamike i spada w rangingu popularnosci

na dalsze strony Forum - przyczyny sa dla mnie zagadkowe???

Strach, brak zainteresowania, a moze ostre mrozy ???

pozdrawiam < fox <
Cytuj PW

troche niespojne te twoje aspekty fox tak jak na to patrze... jakos tak nie bardzo wiadomo o so...
no, albo ja kompletnie nie lapie... ;P

--
pozdrawiam
.utrOne
moderator

Leszku, nich Cię Twoja "rozczochrana" nie boli. Nic się nie martw. Skoro nawet Andrzej Marek z Polic, który poszedł siedzieć na "własne życzenie" już wyszedł z więzienia, to tym bardziej Ty nie powinieneś się zamartwiać. Jak dotąd w Polsce wszelkie procesy przeciwko dziennikarzom, ataki i pikiety na prasę, kończyły się zawsze tym samym: wzrostem zainteresowania tytułami, darmową reklamą i większymi wpływami. Dopóki prokurator bada sprawę, jest względny spokój, jednakże gdyby sprawa rozwinęła się bardziej, wierzę, że ponownie Brzęczykowo zasłynie w mediach i myślę, że będzie z tego niezły smrodek.
Zarzuty przeciwko Tobie jak sam piszesz są kontrowersyjne, więc jeśli nawet miejscowy sąd wyda jakiś wyrok zawsze można się odwołać. Zresztą chyba nawet niewskazane jest by miejscowy sąd rozpatrywał Twoją sprawę.
Czy prokurator ma tak silne dowody przeciwko Tobie? czy też to tylko gra odpowiedz sobie sam.
Co prawda widzę, że Cię to bardzo trapi, ale głowa do góry! Forumowicze są z Tobą.
Cytuj PW

Tam myślą realnie
======================================== ======

136 zarzutów dla komorniczki
24.01.2006 16:09

Kobieta odpowie przed sądem / RMF
Pani komornik nieuczciwie zarabiała. 57-letniej komorniczce jednego z rewirów przy częstochowskim sądzie postawiono 136 zarzutów. Dotyczą one nadużycia uprawnień w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.

Poinformowała o tym rzeczniczka częstochowskiej policji nadkom. Joanna Lazar.

W listopadzie 2004 r. do częstochowskiej policji wpłynęło doniesienie prezesa Sądu Rejonowego w Częstochowie dotyczące ujawnienia szeregu nieprawidłowości związanych z pobieranymi przez komornika zaliczkami w postępowaniach egzekucyjnych.
Policja zakończyła właśnie postępowanie, w czasie którego dokonała analizy wszystkich postępowań egzekucyjnych przeprowadzanych przez panią komornik i akta sprawy przekazała do prokuratury.

- Kobieta pobierała od wierzycieli zaliczki w różnych kwotach na poczet kosztów egzekucji. Mimo, iż w rzeczywistości poniesione przez nią koszty były niższe, nie zwracała reszty zaliczki wierzycielom - wyjaśniła Lazar. - W aktach sprawy umieszczała nieprawdziwe dokumenty potwierdzające, że koszty egzekucji są równe wysokości pobranej zaliczki.

Policja ustaliła, że w ten nieuczciwy sposób kobieta zagarnęła około 11 tysięcy złotych. Zebrany materiał dowodowy w tej sprawie pozwolił na postawienie 136 zarzutów nadużycia uprawnień w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.

Kobieta dopuściła się przestępstw w okresie od listopada 2003 r. do października 2004 r.

(PAP/INTERIA.PL)

--
Cytuj PW

Ciekawostki !

/ przedruk ( - ) /

AKTUALNY KOMENTARZ

24.01.2006

„Święte krowy” nadal nietykalne. Prokuratorzy i sędziowie nie ujawniają w obowiązkowych oświadczeniach majątkowych m.in. pożyczek i akcji. Nie podają, skąd mają pieniądze np. na nowy dom lub działkę. Majątek niektórych nie ma pokrycia w dochodach. Taki alarmistyczny ton pobrzmiewa w raporcie NIK-u badającym oświadczenia majątkowe osób pełniących funkcje publiczne. "Praktyka składania i analizy oświadczeń nie zapewnia przejrzystości życia publicznego. Co gorsza, wywołuje ona wręcz społeczne przekonanie o interesowności i braku uczciwości niektórych osób pełniących funkcje publiczne" - stwierdza w najnowszym raporcie Izba. Część oświadczeń jest składana grubo po terminie albo w ogóle nie jest składana. Trzeba przy tym wyraźnie stwierdzić, że problem ten dotyczy nie tylko organów prokuratorskich i sądowniczych ale np. radnych, którzy tracą przez to mandaty i diety za udział w sesjach. Co więcej - niektórzy świadome się z tym godzą… Analiza oświadczeń sędziów z terenu Rzeszowa, Lublina i Krakowa wykazała, że majątek niektórych nie ma pokrycia w dochodach. Ich przełożeni tłumaczyli, że wątpliwości te powinien wyjaśnić urząd skarbowy, do którego spływają zeznania. Dlaczego nie np. NIK? Bo Krajowa Izba Sądownicza uznała, że nie ma do tego uprawnień a poza tym byłby to zamach na niezawisłość sędziów (!!?). Jestem szczególnie zawziętym zwolennikiem niezawisłości sędziów ale co ona ma wspólnego z poprawnym ujawnianiem dochodów? I dlaczego oświadczenia sędziów muszą być tajne? Nie jestem prawnikiem, dlatego zadałem te pytania kilku znajomym adwokatom. Nie uzyskałem ani jednej odpowiedzi wprost. Za to wszyscy - jak jeden mąż - zaczęli mi opowiadać o prowadzonych przez siebie sprawach mających cokolwiek „dziwny” przebieg… Jakby odruchowo…

Hasło dnia:

Kogo nie boli, temu powoli.

Cytuj PW

Strony: go to first ... 2 3 4 5 6 ... go to last
Odpowiedz w tym wątkuZałóż nowy wątek
Opcje tematu

REKLAMA